10x de leukste geboortetraktatie

Hoera, je kindje is geboren! Tijd voor feest, visite en de bijbehorende geboortetraktaties. Het eerste moment was bij mij al direct na de bevalling. De kraamverzorgster maakte al snel een lekker beschuitje klaar. De dagen erna kwam de kraamvisite op gang en ook die wil je natuurlijk wat lekkers trakteren. Overigens, ook als je een kraamfeest of babyborrel hebt gepland, zijn geboortetraktaties niet weg te denken. En wat dacht je van de grote broer(s) of zus(sen), die willen vast heel graag trakteren op school of op de opvang.

Alternatief voor beschuit met muisjes: geboortekoekjes

Alternatieven voor beschuit met muisjes

Zoals hierboven al bleek, hebben wij gekozen voor de traditionele beschuit met muisjes. Waarom? Eigenlijk geen idee, nooit echt heel bewust over nagedacht dat ik ook voor iets anders zou kunnen kiezen. Het enige dat ik had bedacht, waren cupcakes, maar bakken is gewoon niet zo mijn ding. En ik had ze natuurlijk ook kunnen kopen, maar cupcakes vond ik dan weer niet kunnen. Vrouwelijke logica of mijn persoonlijke logica? I don’t know 😉

Hoe dan ook, bij ons stonden de beschuit met muisjes klaar. Maar er zijn natuurlijk meer dan genoeg alternatieven. Ik ben daarom nu op zoek gegaan naar lekkere traktaties en ben tot een gevarieerde lijst van 10 leuke geboortetraktaties gekomen. Én…de beschuit met muisjes heb ik daarbij even buiten beschouwing gelaten.

1. Geboortetaart

Geboortetraktatie: frambozenkwarktaart

Frambozen- of aardbeienkwark leent zich natuurlijk perfect voor een mooie, roze geboortetaart. Op www.laurasbakery.nl vond ik een recept van een heerlijk uitziende frambozenkwarktaart. Zoals al gezegd gaan bakken en mijn persoontje niet zo goed samen, dus ik heb hem niet geprobeerd, maar misschien…ooit…als ik voldoende moed heb verzameld…

2. Chocoladekoekjes met muisjes

Geboortetraktatie: chocoladekoekjes met muisjes

Wie kent ze niet, de Scholiertjes. De heerlijke chocoladekoekjes van LU. Deze traktatie vond ik op Pinterest. Ik kon helaas geen verdere beschrijving vinden, maar ik denk dat een laagje boter of wat gesmolten chocolade uitstekend ‘lijmt’.

3. Mini donuts

Geboortetraktatie meisje: mini-donuts op een stokje

Deze mini donuts zijn echt té schattig. Ze zijn vast ook mierzoet, maar ach, dat hoort erbij toch? Red jij je redelijk in het Duits én houd je van bakken? Bekijk dan hier het recept op www.lisbeths.de. Althans, ik ga er voor het gemak maar vanuit dat het inderdaad een recept is, Duits en bakken liggen bij mij op één lijn 😉

4. Geboortechocolaatjes

Geboortetraktatie jongen: geboortechocolaatjes

Deze schattige geboortechocolaatjes vond ik bij www.geboortesnoepjes.nl. Ik vond deze superleuk, dus die heb ik gekozen om hier te laten zien, maar ze hebben nog veel meer lieve (en vast erg lekkere) geboortechocolaatjes. En óók voor meisjes 😉

5. Gepersonaliseerde geboortesnoepjes

Geboortetraktatie jongen: geboortesnoepjes met naam en datum

Ik vond nog iets superleuks bij www.geboortesnoepjes.nl, namelijk deze gepersonaliseerde geboortesnoepjes. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, dus voor ieder wat wils!

6. Geboortecupcakes schaapje

Geboortetraktatie: cupcake schaapje

Op www.flaironline.nl kwam ik deze lieve schaapjes tegen. Neutraal van kleur, dus handig als je het geslacht van het kindje niet weet en geen dubbele boodschappen in huis wilt halen. Of als je gewoon niet zo houdt van het traditionele roze of blauw.

7. Tompouces met muisjes

Geboortetraktatie bij een meisje: mini tompouces met muisjes

Toch nog even terug naar de muisjes (want tja, ze blijven gewoon lekker Hollands en gekoppeld aan de geboorte van een kindje). Op www.bymirandaa.nl zag ik het leuke idee om mini tompouces te versieren met roze muisjes.

8. Marshmallows met chocolade en muisjes

Geboortetraktatie: marshmallows met chocolade en muisjes

Brenda van www.brendakookt.nl heeft ook een leuk recept: marshmallows met chocolade en muisjes. Snel én eenvoudig te maken, dus ook goed te doen voor papa’s 😉

9. IJshoorntjes met fruit

Geboortetraktatie: ijshoorntje met fruit

Deze lekkere fruithoorntjes vond ik op www.zoetrecepten.nl. Een leuke (én deels gezonde traktatie) die het zeker in de zomerse helft van het jaar goed zal doen!

10. Gevulde eieren

Geboortetraktatie: gevulde eieren in de vorm van baby in wiegje

Hoe schattig is dit dan! Gevulde eieren in de vorm van een baby in wiegje. Ik vond een recept op www.keyingredient.com, maar het lukt vast ook wel met jouw favoriete recept (of het favoriete recept van je partner, vriendin of familielid #uitbestedendiehandel).

Op zoek naar andere geboortetraktaties?

Op Pinterest heb ik een bord Geboortetraktaties gemaakt. Hier vind je bovenstaande traktaties, maar ook nog lekkere en leuke andere traktaties. En heb je zelf nog ideeën? Geef ze door in de reacties!

Lees ook:
Wat mag niet ontbreken in je vluchtkoffer?
Top 10 populairste geboortekaartjes 2019Pin onderstaande afbeeldingen en vind dit blog snel terug!

10x de leukste geboortetraktaties
10x de leukste en lekkerste geboortetraktaties
Deel dit artikel met je vrienden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top