40 oud-Hollandse jongensnamen

Oud-Hollandse jongensnamen ouderwets? Echt niet! Ze komen weer helemaal terug. Gijs, Jan en Teun staan zelfs in de top 30 van het afgelopen jaar, maar ook namen als Leendert, Rijk en Hein worden toch weer meer dan 30x per jaar gegeven. En mocht je denken dat dit niet echt als ‘veel’ klinkt: probeer je eens in te denken hoeveel verschillende namen er zijn. Met 30x per jaar komen ze nog steeds voor in de top 500 van meest populaire jongensnamen. Ik heb 40 populaire oud-Hollandse jongensnamen voor je op een rij gezet.

Een nieuw leven uit ons leven,
uniek en zo bijzonder
Wij hebben je een naam gegeven,
maar eigenlijk heet je ‘Wonder’

Top 40 oud-Hollandse jongensnamen

1Mees21Dirk
2Max22Gerrit
3Thijs23Ben
4Gijs24Kees
5Jan25Maarten
6Teun26Wouter
7Siem27Huub
8Guus28Klaas
9Tijn29Bart
10Joep30Nout
11Willem31Rein
12Pim32Maas
13Jip33Leendert
14Stef34Adriaan
15Loek35Rijk
16Koen36Toon
17Pieter37Hein
18Hendrik38Joost
19Faas39Jaap
20Wout40Krijn

Persoonlijke noot

Als ik naar dit lijstje jongensnamen kijk, heb ik wel zo mijn voorkeur. Nu ben ik moeder van twee dochters en wisten wij bij beide zwangerschappen al snel dat we een meisje zouden krijgen, dus ik heb nooit echt hoeven kiezen voor een jongensnaam (die paar maandjes inspiratie opdoen voordat het geslacht bekend was, tel ik niet mee). Maar ik kan me wel vinden in een aantal van deze namen. Mees en Maas vind ik beide erg leuk en ook Tijn zou op zijn minst op mijn ‘start’-lijstje komen. Maar de topper uit dit lijstje is voor mij Faas. Een naam die weer helemaal hip wordt door de trend om te kiezen voor een korte naam. Dat gezegd hebbende…ik moet misschien maar eens een geboortekaartje ontwerpen met de naam Faas. Leuk, hij gaat op de lijst!

Weet jij nog een naam die niet op de lijst staat, maar eigenlijk echt niet mag ontbreken? Geef hem hieronder even door!

Ben je ook benieuwd naar de meisjeslijst? Bekijk dan hier 40 oud-Hollandse meisjesnamen.


Geboortekaartje met foto Teun
Geboortekaartje Teun
Geboortekaartje Guus met beertje en ballon
Geboortekaartje Guus
Geboortekaartje Loek
Geboortekaartje Loek
Geboortekaartje met labels Pim
Geboortekaartje Pim
Geboortekaartje Thijs
Geboortekaartje Thijs

40 oud-Hollandse jongensnamen
Deel dit artikel met je vrienden!

2 reacties op “40 oud-Hollandse jongensnamen”

  1. Zeker leuk die oud Hollandse namen. Vooral voor de leraar in de klas. Het lijkt me vreselijk om elk jaar weer bi j een nieuwe klas al die rare in elkaar verweven en dubbele lange namen te moeten onthouden.
    Mijn zonen (inmiddels in de 40) heten Niek, Simon en Willem. Nooit spijt van gehad en ik vind ze nog steeds een mooie naam hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top