De leukste Netflixseries voor peuters en kleuters

Okee, voor baby’s is Netflix misschien nog net vroeg zat, maar er zijn echt leuke Netflixseries voor peuters en kleuters. En dat is best fijn voor alle mama’s die soms even behoefte hebben aan een paar minuten voor zichzelf. Ik vond het in ieder geval heerlijk om af en toe even een kort filmpje aan te kunnen zetten. Zeker met een baby en peuter in huis, dan kom je soms handen en ogen te kort.

Maar…niet alle Youtube-filmpjes en Netflixseries vielen hier even goed. Sommige waren niet boeiend genoeg voor mijn dochters en sommige heb ik de deur gewezen. Om je van die laatste een voorbeeld te geven: Tip de Muis. Tip komt er hier niet meer in. Op zich is de serie zelf nog redelijk te doen. Er zit ook iedere aflevering nog wel een verborgen boodschap in. Maar mijn dochter nam de verkeerde boodschap aan. Niet de eindboodschap van Vader of Moeder Muis, maar het gedrag van Tip de Muis daarvoor. Ik hoorde letterlijk zinnetjes uit de aflevering terug tijdens boze buien. Nee, dat ging hem niet meer worden hier, dag Tip!

Welke series (ik beperk me hier even tot Netflixseries voor peuters en kleuters) zijn dan wel aan te raden? Ik heb een leuk overzicht voor je klaar staan. Misschien weet je dat ik moeder ben van twee meisjes, maar je hoeft niet bang te zijn voor alleen maar roze, glitters en prinsessen. Naast dat mijn meiden ook echt wel andere soorten series kijken, heb ik me met liefde laten beïnvloeden door meer moeders van jonge kinderen. De lijst is daardoor lekker gevarieerd geworden.

Netflixseries voor baby tot peuter

Nijntje

Wie kent Nijntje nu niet? Het lieve, schattige konijntje dat in bijna iedere babykamer wel in een bepaalde vorm terug te vinden is. Ooit begonnen als hoofdpersoon in de boekjes van Dick Bruna, maar uitgegroeid tot een heus idool voor de allerkleinsten. Netflix heeft een serie met kleine, korte filmpjes achter elkaar, maar ook een serie met langere verhalen. En voor wie liever wat extra educatie terugziet, is er een serie over kleuren, cijfers en andere educatieve onderwerpen en een serie over verschillende culturen en `bijbehorende gewoontes. Je moet wel wat tegen de zoetsappige en zijige vertelstem kunnen, maar toegegeven: kinderen worden er in ieder geval niet hyper van. En dat is heel wat waard.

Word Party

Een leuke serie met een educatief karakter: Word Party. De lieve diertjes Lulu, Skip, Franny en Bailey leren je kindje allerlei woorden, manieren en dagritmes. Er zijn drie seizoenen van deze serie beschikbaar. En hoewel hier de zijige stemmetjes ook weer volop aanwezig zijn, is deze serie prima te behappen. Laten we het er maar op houden dat het zijige gewoon hoort bij de series voor de allerkleinsten.

Netflixseries voor peuters en kleuters

Masha en de Beer

Ik hoop dat een lieve vriendin van mij dit artikel niet leest, want ik weet dat zij hier totaal anders over denkt, maar Masha en de Beer mag wat mij betreft nooit door Netflix verwijderd worden. Ja okee, je moet je even over het vrij doordringende giecheltje heen zetten, maar de avonturen die zij meemaakt met Beer zitten vol leuke humor. En een bijkomend pluspunt is dat het allemaal korte afleveringen achter elkaar zijn. Je kunt dus ook voor een minuutje of 6 even iets aanzetten, zonder dat er een driftbui volgt dat ‘HET NOG NIET IS AFGELOPEN!!!’ 😉

Er is ook een variant Masha’s Verhalen, een seizoen waarbij Masha allerlei sprookjes vertelt op haar unieke eigen wijze. Deze variant was hier minder in trek. Als laatst zijn er ook nog de Spookverhalen van Masha. Deze heeft een Kijkwijzer-classificatie van 6 jaar en ouder en hier heb ik me (of eigenlijk: mijn meiden) nog niet aan gewaagd.

Paw Patrol

♫ Paw Patrol, Paw Patrol, we zijn al onderwe-heg… ♫ Ja ja, ook deze lieve, heldhaftige vriendjes staan tegenwoordig op Netflix! En wat mij betreft heeft dit stiekem veel te lang geduurd. Laten we hopen dat dit een blijvertje is, ik ken geen peuter of kleuter die niet gek is op deze pups.

Yoohoo – Redder in nood

Nog zo’n leuke (én leerzame!) serie over een heldenteam. Yoohoo en zijn vriendjes reizen via magische missies de hele wereld over om allerlei dieren te helpen met hun problemen. Op dit moment is het één van de favoriete Netflixseries van mijn dochters.

Woezel en Pip

Geen serie, maar ik zag dat Woezel en Pip – De film nu ook op Netflix staat. Superleuk! Ik weet eigenlijk niet sinds wanneer hij op Netflix staat, wij hebben de film op dvd (ja ja, wij hebben nog een dvd-speler!), maar de film viel hoe dan ook in de smaak. En niet alleen bij ons thuis, maar Woezel en Pip zijn de favorieten van veel peuters en kleuters.

Chip en Pieper

Ook al zo schattig: Chip en Pieper. Het schattige mopshondje Chip met zijn levensechte muizenvriendje Pieper. Eén en al animatie, maar eigenlijk zo dichtbij de belevingswereld van peuters: voor jonge kinderen zijn knuffels ook gewoon écht en dat zien ze terug in deze leuke serie.

Robocar Poli

Een soort Transformers voor peuters en kleuters. Als er iets gebeurt in Bezemstad, komen Poli, Amber, Roy en Heli vliegensvlug in actie. Een superleuke serie met meestal een onderliggende boodschap. Aanrader!

Charlie en de Stickerstad

Wat mij betreft een hoog dramagehalte, maar voor kinderen werkt het: Charlie en de Stickerstad. En als ze het dan toch kijken, is het wel leuk dat de serie een educatief karakter heeft.

Netflixserie voor de oudere kleuters

Pokémon

Persoonlijk heb ik echt niets met Pokémon. Tel daarbij op dat het een Kijkwijzer-classificatie van 6 jaar en ouder heeft en je kunt wel raden dat wij het hier thuis nooit kijken. Maar dat het gemiddeld genomen populair is, kan ik natuurlijk niet ontkennen. Op Netflix vind je twee verschillende series, de film en een leuke verjaardagsvideo.

De lijst met leuke series is eigenlijk eindeloos

Ik had me voorgenomen om het bij 10 leuke series te houden, maar eigenlijk is dat te weinig. En dat klinkt natuurlijk bijna alsof hier 24/7 televisie wordt gekeken, maar jonge kinderen zijn lekker wispelturig. Wat vandaag de bom is, is morgen ‘NEE, IK WIL NIET DIE!’. Ook heb ik natuurlijk mijn eigen ervaring (en die van mijn meiden) naast ervaringen van andere ouders en hun kinderen gelegd en daar kwam heel veel nieuws uit. Om de lijst nog completer te maken, geef ik hier nog een aantal leuke Netflixseries voor peuters en kleuters. En heb je zelf nog aanvullingen, geef ze gerust door in de reacties, dan plaats ik ze erbij!

De leukste netflixseries voor peuters en kleuters


Deel dit artikel met je vrienden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top