Top 10 populairste geboortekaartjes 2019

Iedere maand plaats ik de top 3 geboortekaartjes van de voorafgaande maand op social media. Voor de jaarlijkse terugblik heb ik gekozen voor de top 10 populairste geboortekaartjes van 2019. Ik heb geen aparte jongens- en meisjeslijsten gemaakt, daarom vind ik het zelf wel extra bijzonder om te zien dat de top 10 bestaat uit exact 5 geboortekaartjes voor een meisje en 5 voor een jongen. Of dat ook betekent dat er afgelopen jaar bij KaartjeVanOns even vaak een geboortekaartje voor een jongen als voor een meisje is besteld, heb ik niet uitgezocht, maar een leuk opvallendheidje is het wel.

10. Geboortekaartje Anna – meisje

Geboortekaartje Anna

Geboortekaartje Anna is echt een hip geboortekaartje. Het kaartje heeft een leuke kleurencombinatie van zwart/wit, kraft en een steunkleur. De roze steunkleur die het geboortekaartje heeft, kan eenvoudig naar wens aangepast worden in de online editor. Zo is dit geboortekaartje het afgelopen jaar al – naast de originele kleur – in het zalmroze, okergeel en paars voorbij gekomen.

Papieradvies: voor het mooiste resultaat van dit kaartje kies je voor een helderwitte papiersoort. Dit kan zijn de Standaard Mat voor een meer moderne uitstraling of de Linnen voor een lievere uitstraling.

> www.kaartjevanons.nl/geboortekaartje-anna

9. Geboortekaartje Noël – jongen

Geboortekaartje Noël

Wat voor geboortekaartje Anna geldt, geldt ook zéker voor geboortekaartje Noël. Het is een hip geboortekaartje met een kleurencombinatie van zwart/wit, kraft en een steunkleur. Ook deze kleur kan naar wens aangepast worden, zo creëer je een echt persoonlijk ontwerp voor jouw kindje.

Papieradvies: het zal je niet verbazen dat dit geboortekaartje ook hetzelfde papieradvies heeft als geboortekaartje Anna. Je kiest de Standaard Mat voor een meer moderne uitstraling of de Linnen voor een lievere uitstraling.

> www.kaartjevanons.nl/geboortekaartje-noel

8. Geboortekaartje met foto Vinz – jongen

Geboortekaartje met foto Vinz

Op de voorkant van dit lieve drieluikkaartje kan een mooie newbornfoto van jouw kleintje geplaatst worden. De ronde vorm van de voorkant komt terug op de rechter kaartzijde met hierin ruimte voor bijv. een mooie geboortegedichtje of de uitnodiging voor de babyborrel.

Papieradvies: voor dit geboortekaartje zijn twee papiersoorten erg geschikt. Dit is allereerst de Standaard Eiglans, deze heeft een mooi glanzende afwerking op de voorkant, waardoor de foto extra goed uitkomt. De offwhite/crèmekleurige kleur geeft de foto extra warmte. Wil je liever een witte papiersoort, kies dan voor de Linnen, deze versterkt meteen de lieve uitstraling van het geboortekaartje.

> www.kaartjevanons.nl/geboortekaartje-met-foto-vinz

7. Geboortekaartje Ravi – jongen

Geboortekaartje Ravi

Geboortekaartje Ravi is één van de ‘oudste’ geboortekaartjes uit de collectie, maar toch nog steeds even populair als in het begin. De mintgroene kleur kan naar wens aangepast worden in de online editor. En vind je dit kaartje nu superleuk, maar zoek je eigenlijk een geboortekaartje met foto? Kijk dan bij geboortekaartje Otis.

Papieradvies: kies vanwege het langwerpige formaat voor een dikke papiersoort. Eigenlijk zijn alle drie de beschikbare papiersoorten geschikt, iedere papiersoort versterkt een andere sfeer. Kies voor de Zijdeglans Extra Dik voor een strakke, moderne uitstraling. Of ga voor de Metallic voor een extra feestelijke uitstraling, leuk in combinatie met de goudkleurige confetti in het ontwerp. Als laatst kun je ook voor de Klassiek Extra Dik kiezen als je een stoerdere, robuuste uitstraling wilt. Hiermee versterk je de kartonlook van de kraftkleurige cirkel.

> www.kaartjevanons.nl/geboortekaartje-ravi

6. Geboortekaartje met foto Mason – jongen

Geboortekaartje met foto Mason

Geboortekaartje Mason, wat een blikvanger is dat. Op de voorkant kan al een mooie foto van jouw kindje, maar vouw je deze theaterkaart open, dan zie je daar nog een prachtige foto.

Papieradvies: ondanks dat de glanzende afwerking de foto mooi laat uitkomen, raad ik bij dit kaartje niét de Standaard Eiglans aan. De glanzende afwerking zit namelijk maar aan één kant van het papier. Kies je deze, dan heeft de foto op de voorkant een andere afwerking dan de foto aan de binnenkant. Kies daarom liever voor de Standaard Mat. De helderwitte kleur zorgt voor een mooie kleurweergave en deze papiersoort heeft ook een mooie scherpte. Wil je de vintagestijl van het geboortekaartje versterken, kies dan voor de Klassiek. Deze offwhite papiersoort geeft een wat meer vintagekleur aan de foto en een kartonlook aan het geboortekaartje.

> www.kaartjevanons.nl/geboortekaartje-met-foto-mason

5. Geboortekaartje Eva – meisje

Geboortekaartje Eva

Geboortekaartje Eva is al een tijdlang erg populair op Pinterest. Leuk om te zien dat het geboortekaartje dan ook steeds vaker besteld wordt. Het geboortekaartje is verkrijgbaar in een klein en groot formaat, het grote formaat is het meest besteld in het afgelopen jaar.
Eva is een hip DIY-knipkaartje. Dit houdt in dat je het geboortekaartje ongesneden ontvangt (zowel proefkaart als oplage) en dat je het zelf nog in elkaar moet zetten. Zie je het snijden of in elkaar zetten niet zitten? Dan kun je altijd contact opnemen om dit uit handen te geven!

Papieradvies: vanwege het ontwerp in zwart/wit met een steunkleur raad ik je ook bij dit geboortekaartje weer een helderwitte papiersoort aan. De Standaard Mat geeft een strakkere en moderne uitstraling, de Linnen geeft een lieve uitstraling.

> www.kaartjevanons.nl/geboortekaartje-eva (klein)
> www.kaartjevanons.nl/geboortekaartje-eva (groot)

4. Geboortekaartje Aimy – meisje

Geboortekaartje Aimy

Geboortekaartje Aimy is een ontzettend lief geboortekaartje voor een meisje. Het hartje is opgebouwd uit kleine bloemendoodles en in combinatie met de okergele kleur heeft het geboortekaartje een warme uitstraling.

Papieradvies: zowel de Klassiek als de Linnen kan erg goed voor dit geboortekaartje. Linnen maakt het kaartje nog wat liever, Klassiek geeft het kaartje nog warmere kleuren.

> www.kaartjevanons.nl/geboortekaartje-aimy

3. Geboortekaartje Skye – meisje

Geboortekaartje Skye

Geboortekaartje Skye is echt een uniek en stoer geboortekaartje voor een meisje. Mag het geboortekaartje wel iets minder roze van jou? Kijk dan eens bij geboortekaartje Indy. DIt is hetzelfde geboortekaartje, maar dit ontwerp heeft mintgroen als belangrijkste kleur i.p.v. het roze van geboortekaartje Skye.

Papiersoort: voor een strakke, moderne look kies je voor de Zijdeglans Extra Dik. Dit geeft mooie, stevige labels. Wil je liever een kaartje met iets meer sfeer? Kies dan voor de Klassiek of Klassiek Extra Dik. Deze laatste geeft dezelfde stevige labels als de Zijdeglans Extra Dik.

> www.kaartjevanons.nl/geboortekaartje-skye

2. Geboortekaartje met foto Jesse – jongen

Geboortekaartje met foto Jesse - mintgroen

Mocht je denken: deze heb ik toch net al gezien? Ja, dat klopt wel ongeveer. Het blauwe broertje van Jesse, Mason, staat op nummer 6. Al erg populair, maar toch doet deze mintgroene variant het nog net iets beter. En extra leuk: dit geboortekaartje is ook al eens gekozen voor een meisje, vanwege de mintgroene kleur kan het dus ook heel goed doorgaan als unisex geboortekaartje!

Papieradvies: dit zal je niet verbazen, voor geboortekaartje Jesse heb ik hetzelfde advies als voor geboortekaartje Mason 😉 Kies voor de Standaard Mat als je een heldere kleurweergave wilt of voor de Klassiek als je de vintage- en kartonlook van het geboortekaartje wilt versterken.

> www.kaartjevanons.nl/geboortekaartje-met-foto-jesse

1. Geboortekaartje Pip – meisje

Geboortekaartje Pip

En met stip op nummer 1…geboortekaartje Pip! Net als geboortekaartje Eva is dit een DIY-knipkaartje. Dit geboortekaartje heeft weer een hippe kleurencombinatie van zwart/wit, kraft en een mooie roze steunkleur die natuurlijk naar wens aangepast kan worden.
Ook dit geboortekaartje is verkrijgbaar in twee formaten, in tegenstelling tot geboortekaartje Eva werd geboortekaartje Pip het meest besteld in het kleine formaat.

Papieradvies: ik raad je bij dit geboortekaartje weer een helderwitte papiersoort aan. De Linnen is echt mijn favoriet voor dit geboortekaartje, het maakt het geboortekaartje nóg liever dan dat het al is. Maar ook de Standaard Mat heeft een helderwitte kleur en kan daarom ook goed.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze top 10 populairste geboortekaartjes van 2019 of heb ik je kunnen helpen met het papieradvies. Mocht je nog niet overtuigd zijn, bekijk dan de complete collectie op www.kaartjevanons.nl/geboortekaartjes. En wil je advies over de papiersoort voor het geboortekaartje van jouw keuze? Neem dan even contact op! En natuurlijk kun je ook altijd even een berichtje sturen als je een papierwaaier wilt ontvangen.Top 10 populairste geboortekaartjes 2019
Top 10 populairste geboortekaartjes 2019
Top 10 populairste geboortekaartjes 2019
Deel dit artikel met je vrienden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top